ЛЕВИЦАТА!“ прие предизборната си платформа за предстоящия евровот. На заседание на

...
ЛЕВИЦАТА!“ прие предизборната си платформа за предстоящия евровот. На заседание на
Коментари Харесай

„ЛЕВИЦАТА!“ прие предизборната си платформа за евровота, с акцент върху мира и солидарността

„ ЛЕВИЦАТА! “ прие предизборната си платформа за идния евровот. На съвещание на Коалиционния съвет бяха набелязани главните позиции на групировката, наличието на които ще бъде подложено на детайлно разискване на експертно ниво и препоръчано на полемика в границите на националните структури на обединението.

 

Кандидатите за идващия състав на Екологичен потенциал на „ ЛЕВИЦАТА! “, като политическа мощ, изповядваща полезностите на свободата, на солидарността, на мира и демокрацията, ще бъдат такива, които да пазят националните български ползи, националната еднаквост на българския народ в огромното европейско семейство по този начин, че България да се трансформира в почитан европейски член.

 

В документа „ ЛЕВИЦАТА! “ установи, че само в границите на последния си мандат Европейският парламент е трансформирал Европейския съюз от отворена общественост, в мощно рестриктивен боен съюз, с нарушен либерален политически развой, обща рецесия на демократичните институции, милитаризация на стопански системи и растящи военни разноски, засилващ се контрол  върху медиите и открита цензура, означи ръководителят на Коалиционния съвет на „ ЛЕВИЦАТА! “ Костадин Паскалев.

 

Той акцентира, че такова развиване не дава отговор на ползите на европейските страни и жители, трансформира се в източник на нови рецесии и закани за самото битие на Европейския съюз и добави, че промени са нужни, само че не по пътя на войната и диктата, само че по пътя на разговора и присъединяване на жителите в установяване на пътя и общата политика.

 

Валери Жаблянов разяснява, че идните избори са в миг, когато Европа и европейския план са на кръстопът и когато ръководещото статукво в Екологичен потенциал е в неспособност да отбрани позициите си. Той акцентира нуждата от възобновяване на европейския план – положително, по пътя на неговата либералност и равнопоставеност на страните членки. Мир посредством разговор е първата задача на новия Европейски парламент и това е безапелационната позиция на „ ЛЕВИЦАТА! “, категоричен е Жаблянов. В новия си състав Екологичен потенциал би трябвало да сложи акцент и върху ревизията на зелените политики, неведнъж в прорез с интереса на европейските жители и ползите на обособените страни членки, изключително тези с големи разлики в икономическото си и обществено развиване.

 

Данаил Георгиев подчертава в програмата на „ ЛЕВИЦАТА! “ върху заетостта и приходите и обществените въпроси в Европа, директно зависещи от работеща промишленост и мощна стопанска система, върху енергийната сигурност и създаване на нови нуклеарни мощности, със опазване на добива на електрическа енергия от въглища и опазване на минното произвеждане в България и Европа. Въпросът с незаконната миграция, като извънредно значим за обществената правдивост и резистентност на европейските общества, също е един от водещите в политиката на Европейски Съюз, както и този за обща селскостопанска политика, уточни Георгиев.

 

В подтекста на глобализация и процесите в тази посока, Румен Петков подчертава върху идния конгрес на СЗО през май и готвеното пандемично съглашение, което на процедура лишава обвързаните с него страни от здравен суверенитет. Петков обърна внимание на три съществени момента на паника във въпросния документ.

 

Първият е, че в съответни обстановки в договарянията ще вземат участие с изключение на представители на страните членки, само че и корпорации и лаборатории с активност върху разбори и производства на лекарства. За разпределянето на образувания целеви бюджет от страните членки обаче липсват гаранции, че той няма да отиде за биохимия на военни лаборатории и компании за произвеждане на оръжия за всеобщо поразяване. Второ – липсват критерии за фирмите, които ще могат да вземат участие в договарянията с право на глас, както и равнопоставеността на договарящите страни. И на трето място – технологията по структуриране и овакантяване на този международен пандемичен съюз, където е очакван период от две години, като софтуерен период за овакантяване.

 

По въпроса за готвеното пандемично съглашение от СЗО, с цел да бъде възбудена социална полемика, „ ЛЕВИЦАТА! “ ще инициира срещи с парламентарните групи в Народното събрание, отрасловата парламентарна комисия, Министерство на здравеопазването, с президентската институция, БЛС, с представители на фармацевтичната общественост.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР